background-image

Wie is Candy Postma-Sanchez?

Ik ben Candy Postma-Sanchez, een Amerikaanse die sinds 1974 in Nederland woont, en sinds 2004 ook Nederlandse is.

Ik kom uit de staat Florida, maar mijn grootmoeder was een Taino Indiaanse, van Puerto Rico. Mijn grootmoeder werd als jong meisje bij haar vader weggehaald omdat hij kon niet voor haar zorgen, haar moeder was overleden tijdens haar geboorte. Toen zij 8 jaar was kwam een rijke Amerikaan om die dochter te kopen om in een gezin met vier dochters huishoudelijk werk te gaan doen. Het was een triest leven voor haar.

Van jongs af aan heb ik veel interesse in spiritualiteit en in oude culturen. Via publiciteitswerk voor een spiritueel blad kwam ik in aanraking met heel veel fijne mensen en mooie gedachten, zaken waar ik heel veel aan gehad heb, en nog steeds heb, bij mijn eigen spirituele ontwikkeling. Het Boeddhisme speelt daar een belangrijke rol bij.

Waarom ben ik met dit project begonnen?
Jaren geleden, via werk voor dat spirituele blad, kwam ik in contact met een Native American elder. We konden het meteen goed met elkaar vinden, en ik werd hoe langer hoe meer geïnteresseerd in dit volk. Ieder jaar wanneer zij weer in Nederland kwam ontmoetten we elkaar, en leerde ik meer.

Op een dag kreeg ik via haar een ongebruikelijke e-mail. Het was een echte noodkreet, het vertelde over de enorme nood onder vooral de ouderen in de armste reservaten, die in South Dakota. Ik reageerde, en kwam in contact met een stichting die zelf de hulp ter plekke verzorgt. Hierdoor wist ik zeker dat als ik wat deed het ook goed terecht zou komen.
Ik zamelde wat geld in onder mijn kennissenkring, en stuurde dat op en al gauw besefte ik dat ik het beter, groter wilde aanpakken.

Deze stichting is het resultaat.

Mijn droom is het anderen te helpen, en Pine Ridge is een goed begin. Het geeft mijn leven inhoud hier wat voor te ondernemen.

Ik ben al mijn vrienden dankbaar die me tot nu toe ondersteund hebben, en ik weet dat er velen zullen zijn die ons werk op de een of andere manier willen en kunnen ondersteunen. Want wat is er nu mooier dan anderen te helpen?

Hebt u ideeën of vragen? Neem alstublieft contact met me op.

Vriendelijke groeten,

Candy Postma-Sanchez
Voorzitster, Stichting Cosmic Fire Foundation

© 2023 Stichting Cosmic Fire Foundation - Alle rechten voorbehouden