Sponsor Nu!

ONE Spirit - onze partner

Geschiedenis

Wij hebben het ons als taak gesteld de allerarmsten onder de Lakota Sioux Indianen in de reservaten in South Dakota te helpen.

Het is onmogelijk om vanuit Nederland te weten waar de knelpunten liggen, en hoe en door wie er oplossingen verzorgd kunnen worden.

Daarom werken we nauw samen met ONE Spirit, een non-profit gevestigd in Rapid City, die zich concentreert op steun in het Pine Ridge Reservaat. Net als Stichting Cosmic Fire Foundation werkt ONE Spirit uitsluitend met vrijwilligers, zodat aan beide kanten van de oceaan niets aan de strijkstok blijft hangen.

Wij hebben regelmatig en goed contact met voorzitster Jeri Baker, en zij heeft ons geholpen enkele projecten te selecteren.

De nadruk ligt voor ons, op haar verzoek, op het voedselprogramma, daarnaast hebben we bijgedragen aan het Manderson Youth Center Safe House.

Tijdens ons bezoek aan het Pine Ridge Reservaat in september 2012 logeerden we op voorstel van Jeri Baker in de Singing Horse Trading post bij Manderson, en hadden we contact met diverse mensen die het werk ter plekke uitvoeren. We hebben veel gezien, gehoord en geleerd, en hopen daarvan nu iets te kunnen overbrengen.

Een van de mensen die wij ontmoetten was John Dubray, die bezig is een jeugd opvangcentrum bij de plaats Allen op te richten, naar het voorbeeld van het huis bij Manderson.
We troffen John tijdens een grote wacipi, een oogstfeest, bij Potato Creek, vandaar zijn prachtige kleding op deze foto met Candy Postma.

Sponsoren:

DaMedia

Uitvoerende organisaties:

ONE Spirit

Himalayan Sorig Foundation