background-image

Het Manderson Safe House

Donna en Billy Jumping Eagle, die nauw samenwerken met ONE Spirit, hebben een veilig toevluchtsoord geschapen voor tot 20 Lakota kinderen. Die om veschillende redenen niet thuis kunnen zijn. Soms is er domweg geen plaats - soms wonen wel 20 mensen in een kleine woning - of zijn er problemen thuis, zoals drugs, alcohol en geweld.

In het Manderson Safe House vinden deze kinderen een echt thuis, waar ze niet alleen eten en een bed vinden, maar ook aangespoord worden naar school te blijven gaan. Dit wordt gevoed door de cultuur van hun voorouders - grootouders komen op bezoek en brengen op traditionele modelinge manier de oude verhalen over. De kinderen maken kampeertochten te paard en leren paarden verzorgen - erg belangrijk in hun cultuur. Kortom, de kinderen krijgen een goede verzorging en veel liefde.
Deze kinderen zijn echter niet van hun familie afgenomen. Hun ouders weten waar ze zijn, en dat ze veilig zijn. Ze kunnen hun ouders en familie bezoeken, maar ze krijgen de zorg die ze nodig hebben. Sommige van deze kinderen blijven jaren lang in het Safe House.

ONE Spirit's Food Program helpt bij het voeden van al deze hongerige monden. Verder wordt er gezorgd voor kleding, bedden en beddengoed, slaapzakken en andere kampeeruitrusting, schoolspullen en cadeautjes met de feestdagen. ONE Spirit is bezig dit succesvolle concept ook op diverse andere plaatsen in het reservaat toe te passen, de plaats Allen krijgt het eerstvolgende.

Het bestuur van Stichting Cosmic Fire Foundation is tijdens ons bezoek aan de Lakota Sioux in Pine Ridge Reservation dankzij een afspraak via ONE Spirit bij het Manderson Youth Center Safe House op bezoek geweest. Donna en Billy Jumping Eagle doen fantastisch werk en zorgen voor de kinderen of ze van hen zelf zijn.

Op de foto is voorzitster Candy Postma te zien met Donna Jumping Eagle.

Net voor de opening van het huis, eind 2011, was er nog gebrek aan van alles. Wij zijn blij dat we met het betalen van beddengoed, handdoeken en enkele matrassen ons steentje hebben kunnen bijdragen aan dit fantastische initiatief.

Wilt u ook meehelpen?

U kunt Donna Jumping Eagle steunen door een donatie over te maken op rekening IBAN NL86INGB0006361769 ten name van Stichting Cosmic Fire, onder vermelding van "Manderson Safe House" of, als u het nieuwe huis wilt steunen: 'Allen Safe House'.
Wij garanderen dat iedere donatie voor de volle 100% op de plek komt. Iedere Euro helpt!

© 2023 Stichting Cosmic Fire Foundation - Alle rechten voorbehouden