background-image

Voedselprogramma

Wij begrijpen de noodzaak om tegen armoede en honger te vechten. We kunnen niet zonder voedsel, we kunnen niet leven zonder deze brandstof voor ons lichaam. Daarom ondersteunt Stichting Cosmic Fire Foundation actief het Lakota Food Program voor de Lakota families in het Pine Ridge Reservaat in South Dakota, door maandelijkse financiële bijdragen.
Er is veel honger, en de regeringshulp schiet enorm tekort. Echte winkels zijn er niet binnen het reservaat, alleen een paar "gemakswinkels" met hoofdzakelijk slecht en duur eten. De enige supermarkt is in de plaats Pine Ridge, net buiten het reservaat, en is zeker naar onze begrippen erg duur. De volgende is over de staatsgrens in Nebraska.
In het Pine Ridge Reservaat is slechte voeding een van de hoofdoorzaken van de korte levensverwachting, en van diabetes die epidemische vormen heeft aangenomen.

Dat er tijdens de koude wintermaanden veel kou en honger geleden wordt zal voor niemand een verrassing zijn. Maar voor veel mensen met kinderen is de zomer ook heel moeilijk: de kinderen krijgen in de vakanties niet hun gratis schoollunch - soms de enige maaltijd van de dag.
In overleg met ONE Spirit hebben wij eerst enkele jaren aan het voedselprogramma bijgedragen, voor we onze aandacht op de jeugdprojecten richtten - met als belangrijkste drijfveer de bij kinderen vanaf 12 jaar veelvuldig voorkomende zelfmoorden in te dammen.

Iedere maand organiseert ONE Spirit de distributie van voedselpakketten voor meer dan 1500 mensen - er is nog een wachtlijst, en de aanvragen blijven binnenkomen.
Dankzij het voedselprogramma krijgen hulpbehoevende mensen verse groenten en fruit, en vlees. Het werk wordt uitgevoerd door vrijwilligers die zo hun eigen pakket verdienen. Het helpt de Lakota's voor elkaar te zorgen.

Via ONE Spirit voorzitster Jeri Baker kon het bestuur van Stichting Cosmic Fire Foundation in 2012 kennis maken met Food Program manager Bamm Brewer.
Sinds enige tijd heeft Bamm Brewer de leiding over de verdeling van de voedselpakketten. Hij heeft eigenhandig een vervallen loods opgeknapt waar de pakketten samengesteld kunnen worden, vanwaar ze door andere vrijwilligers over het reservaat verdeeld worden.
Bovendien runt Bamm het nieuwe slachthuis, wat ook voor een verbetering van de voedselkwaliteit moet zorgen.

De foto toont onze voorzitster Candy Postma druk in gesprek met Bamm in de loods, waar toen nog de laatste hand aan gelegd werd.
Bamm Brewer is iemand die overloopt van energie en enthousiasme - precies de soort persoon die nodig is om dit belangrijke werk goed uit te voeren.
Wij zijn er trots op met hem te mogen samenwerken - u helpt ons toch ook om dat verder mogelijk te maken?

Wat kunt u doen?

Een voedselpakket kost ca. US$75,00. Daarnaast zijn er ca. US$700,00 per maand aan bijkomende kosten voor brandstof en onderhoud voor de voertuigen.
U kunt het Food Program steunen door een donatie over te maken op rekening IBAN NL86INGB0006361769 ten name van Stichting Cosmic Fire, onder vermelding van 'Voedselprogramma.'
Wij garanderen dat iedere donatie voor de volle 100% op de plek komt. Iedere Euro helpt!

© 2023 Stichting Cosmic Fire Foundation - Alle rechten voorbehouden