background-image

Het Sicangu Lakota Youth Center

Het Sicangu Lakota Youth Center is gevestigd in Mission, South Dakota, in het hart van het Rosebud Reservaat. Het centrum staat dicht bij de Todd County High School/Middle School, een school waar veel kinderen door de week ook wonen.
Het Sicangu Lakota Youth Center zorgt ervoor dat de eigen cultuur niet vergeten wordt, leert jongeren leiderschap en het ontwikkelen van een loopbaan, doet aan zelfmoordpreventie en vele andere waardevolle dingen voor jongeren van middelbare school leeftijd. De jongeren krijgen de kansen hun dromen waar te maken.
De vrijwilligers van het centrum zorgen voor een alcohol-, tabaks- en drugsvrije omgeving en geven een betrouwbaar en stabiele platform voor groei, leren en het ontwikkelen van de vaardigheden om de rijke geschiedenis, cultuur en tradities te bewaren en door te geven. De bezoekers wordt geleerd bij te dragen aan hun gemeenschap, en de kennis en waarde van de Indiaanse jeugd te versterken en uit te breiden.

Noella Red Hawk, die de leiding heeft, organiseert ook activiteiten met paarden, die een belangrijke rol in de tradities spelen, zoals de jaarlijkse Wounded Knee Herinnerings Tocht.

Aan het einde van ieder jaar worden, voor zover de middelen het toelaten, schoolspullen en warme kleren uitgedeeld, en is er een Kerstdiner.

Zoals elders gezegd, onze nadruk ligt momenteel op de voedselhulp voor het Pine Ridge Reservaat, maar toen Noella ons benaderde voor steun konden we geen nee zeggen.
Stichting Cosmic Fire Foundation kan momenteel zelf weinig voor hen betekenen, maar geeft de vraag graag aan u door.

Er is nog zo veel meer nodig! Wilt u het Sicangu Lakota Youth Center helpen de jongeren van het Rosebud Reservaat op het goede pad te houden?
U kunt het centrum steunen door een donatie over te maken op rekening IBAN NL86INGB0006361769 ten name van Stichting Cosmic Fire, onder vermelding van 'Sicangu Youth Center'. Wij garanderen dat iedere donatie voor de volle 100% op de plek komt. Iedere Euro helpt!

© 2023 Stichting Cosmic Fire Foundation - Alle rechten voorbehouden